9 Aralık 2014 Salı

Hediyelik Eşyanın Verdiği Mutluluk



Armağan yani hediye olarak sevdiklerimize özel günlerde ve bayramlarda vermek üzere hazırlamış olduğumuz veya satın aldığımız armağan olacak nitelikteki her şeye hediyelik eşya demekteyiz. Hediyelik eşyalar günümüzde birçok insan tarafından verilmekte olup karşı tarafa büyük bir sevinç ve heyecan yaşatmaktadır. Hediyelerin mahiyeti küçük olabileceği gibi hediyelerin mahiyeti büyük de olabilmektedir.
Bu hediyeler özellikle insanlar tarafından belirlenmiş veya yaşanılan özel bir günün merasiminde takdim edilmektedir. Sevgililer günü, yılbaşı, ramazan bayramı, kurban bayramı, doğum günleri, anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü, evlilik yıl dönümleri, kadınlar günü, düğün günleri, nikâh günü, nişan günleri gibi daha birçok önemli özel ve belirli günlerde hediyeler mutlaka alınıp karşı taraftaki insanlara bu büyük mutluluklar yaşatılmaktadır. Hediye alıp vermek karşı taraftaki insanı mutlu ettiği kadar veren insanı da mutlu etmektedir. Bu hediyelerden en önemlisi Bebek çikolatası olarak adlandırdığımız yeni doğumlarda dağıtılan çikolatalardır. Bu hediye ile çocuğu olan insanlar sevinçlerini karşı taraftaki insanlara bu ince davranışla yansıtmaktadır. Bu hediyelik eşyaların maddi tarafından çok manevi değerleri ön planda olmaktadır.
Bu bebek doğumlarında çocuğun ailesine çevredeki sevdikleri insanlar tarafından da hediyeler gelmektedir. Bu hediyeler bebekler için bir elbise olabileceği gibi Bebek çiçeği de olabilmektedir. Hayat paylaşımlarla yani hediye alışverişiyle zenginleşebilmektedir. Hediyelerin en çok alındığı düğün ve nişan törenlerinde evli çiftler veya nişanlılar hediyelere boğulmaktadır. Bizim toplumsal hayatımızda hediyenin büyük bir yeri bulunmaktadır. Örf adet ve geleneklerimizden biri olan kız isteme merasiminde genellikle kız isteme havlusu hediye edilmektedir. Bu hediyede olduğu gibi birçok hediyede de taraflar büyük mutluluklar yaşamaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder