22 Aralık 2014 Pazartesi

Heyecanlı Evlilik Hazırlıkları



Evlilik yolunda ilk adımlarını atacak gelin ve damat için ilk alış veriş söz de gereken eşyaların alınması için çıkılan alış veriş olmaktadır. Hem gelin hem de damat için alınan işlemeli ve hoş görünümlü söz havlusu ayrı ayrı gelin ve damadın bohçalarında ki yerlerini almaktadır. Boşnakların adeti olan söz havlusu getirme geleneği çeşitli bölgelerde gelenek ve görenekler arasında yer almaktadır.
Gelin ve damadın ilk yüzükleri olan söz yüzüklerinin konduğu şık tepsiler de yüzük tepsisi olarak satılmaktadır. Eskiden sadece tepsi şeklinde satılanları olduğu kadar yüzük kutularının sabit olduğu modelleri de bulunmaktadır. Çeşitli renkler de tercih edilen yüzük tepsileri genellikle gümüş olması istenmektedir. Dikdörtgen, kare, yuvarlak ve oval gibi birçok çeşidi de bulunmaktadır.
Unutulmaması gereken özel günün bir hatıra olacak minik nikah şekeri herkese dağıtılmaktadır. Çok fazla çeşit olan nikah şekerlerini gelin adayları önceden araştırmaya başlamaktadır. Gelin ve damat figürlü, araba ve yüzük figürlü minik şekerlerin yanı sıra küçük kavanozlar içerisinde renkli şekerler ve parlak tüller arasında hoş kokular da nikah şekeri olarak tercih edilmektedir. Bazı kişiler de nikah şekerlerinin kalıcı olmasını istediklerinden dolayı buzdolabına yapışacak şekilde mıknatıslı olarak tercih etmektedir. Son dönemlerin modası olan minik kutular içerisindeki şekerlerin tül ile kapatılarak misafirlere dağıtılması nezaketen bir hediye olarak da algılanmaktadır

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder