24 Ocak 2015 Cumartesi

Hediye Almak İçin Kaçırılmaz Fırsatlar



İnsanlar daha doğarken anne şefkatiyle başlayan güven ihtiyacını hayatının sonuna kadar ilk önceliği olarak sürdürürken, ardından çocukluk döneminin en güzel yıllarında ikinci değerli duygu olan özgürlüğü keşfeder. Özgürlüğün getirdiği mutluluklarla ile de kişiliğini kazanır, toplumda mevcut sosyal yaşamın gerekliliklerini yerine getirir. Yaşadığımız yıllar acı, tatlı bir hayat şeridinde gider. Ancak çok az şey vardır ki insanın mutluluğunu katmerlesin. O da mutluluğun karşı taraftan bir değer olarak ifade edilmesinin en somut göstergesi olan hediye almaktır.
Hediyenin insana sağladığı ruhsal dinginlik, sürprizin getirdiği kalbi rahatlık, gönlünün dünyasında yeniden çiçeklerin yeşermesi gibi çok insani duygular tartışılmaz önemdedir. Hediyelerle arkadaşlık bağları daha perçinleşir, daha sevgi dolu yakınlaşmalar başlar ve iyi irade yönünde sağlıklı bir ruhsal dinginliğe sahip toplum modeli yaratılır. Sevdiğiniz kişiye alacağınız küçük bir hediye bazen ömür boyu unutamayacağı hatıraya da dönüşebilir. Şayet sevdiğiniz insanla hayatınızı birleştirmeyi düşünüyorsanız, ona gösterdiğiniz ilginin bir nişanesi olan hediye seçimine de dikkat etmek gerekir. Hediyeler hem ferdi hem de geleneksel değerleri taşıyabilir. Bunların birçoğu geleneklerimize yerleşmiştir. Örneğin söz havlusu bunlardan biridir. Ya da nikah öncesi ve sonrasındaki tüm hazırlıklarının sembol hediyesi nikah şekeri tüm tanıdıklara sunulan toplu bir hediyedir.
Hayatlarını tek bir çatıda birleştirmek isteyen gelin ve damat adayları için çok güzel geleneksel hediye çeşitleri vardır. Dantelli, yuvarlak, dekoratif işlemeli çok güzel yüzük tepsisi veya başka tarz hediyelerle insanlar mutlu günlerini pekiştirmiş olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder