12 Ocak 2015 Pazartesi

Hediyelik Eşyanın Önemi



Öncelikle hediyelik eşya, armağan yani hediye olarak sevdiklerimize verilmek üzere hazırlamış olduğumuz veya satın aldığımız armağan olacak nitelikteki her şey olabilir. Hediyelik eşyalar günümüzde her insanın çevresindeki insanlara veya sevdiklerine mutlaka hayatında bir kere de olsa vermiş olduğu bir eşyadır.
Hediyeler küçük hediyeler olabileceği gibi büyük hediyeler de olabilmektedir. Bu hediyeler genellikle özel günlerde verilmekte olup her zamanda da verilmektedir. Sevgililer günü, yılbaşı, ramazan bayramı, kurban bayramı, doğum günleri, anneler günü, babalar günü, öğretmenler günü, evlilik yıl dönümleri, kadınlar günü gibi daha birçok önemli özel ve ulusal günlerde hediyeler mutlaka alınıp başkalarına da verilmektedir. Bu hediyeler üzerine karşı tarafa hitaben güzel sözlerin olduğu Söz havlusu olabileceği gibi birçok değişik türdeki eşyalardan biri olabilir.
Bu hediyelik eşyaların maddi değerinden çok manevi değerleri ön planda olmaktadır. Hediye alan insan bu hediyeyi karşı tarafa verirken büyük bir haz aldığı gibi bu hediyelik eşyayı alan insanda karşı tarafın ince davranışı karşısında büyük bir mutluluk ve sevinç yaşamaktadır. Hediyeyi alan insan unutulmadığını hissedip aldığı hediyeyi veren kişiyi de bu eşyayı gördüğü müddetçe hatırlamakta ve sözlü olarak anmaktadır. Bu hediyeler alınacak kişi ve duruma göre farklılıklar göstermektedir.
Mesela yeni nişanlanacaklar için Yüzük tepsisi hediye etmek yerinde olacaktır. Bu hediye nişan gününde yüzüklerin konulması için ihtiyaç duyulan önemli bir eşyadır. En çok hediyeler ve hediyelikler düğün zamanlarında alınmaktadır. Evlenecek çiftlere farklı birçok hediye getirilmektedir. Ayrıca evlenecek çiftler de belli ikramlarda da bulunmaktadır. Mesela nikâh kıyacak çiftler katılımcılara nikah şekeri dağıtması oradaki katılımcılara mutluluk vermektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder